“Dia Ditangkap Khalwat Ketika Anak-Anak Di Rumah” – Serina Harap Dapat Hak Jagaan Anak.

0
44

Pelakon Serina Redzuawan meluahkan rasa hatinya menerusi
sebuah entri terbaru di laman Instagram.
Memuat naik foto bersama dua orang anaknya, Serina
memberitahu kesedihan yang ditanggung di ruangan kapsyen.
“Assalamualaikum. Hari ini Serina akan bagi tau apa yang
berlaku sebenarnya yang selama ini I pendam dan tanggung kesedihan.

Loading…

(function(){ var D=new Date(),d=document,b=’body’,ce=’createElement’,ac=’appendChild’,st=’style’,ds=’display’,n=’none’,gi=’getElementById’; var i=d[ce](‘iframe’);i[st][ds]=n;d[gi](“M237277ScriptRootC159014”)[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(“”);iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](“M237277ScriptRootC159014″);}var dv=iw[ce](‘div’);dv.id=”MG_ID”;dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=159014;c[ac](dv); var s=iw[ce](‘script’);s.async=’async’;s.defer=’defer’;s.charset=’utf-8′;s.src=”//jsc.mgid.com/m/a/malaysianupdate.com.159014.js?t=”+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();

“Mungkin ramai yang dah baca statement yang my father keluarkan
di IG dia. Secara jujur I tak suka nak sensasikan hal peribadi keluarga, inikan
pula berkaitan anak-anak Serina.
“Memang sekarang I melalui dugaan yang perit bekas suami
cuba membuli dan menyeksa emosi I sebagai ibu, Gavin dengan sengaja juga pisahkan
kasih sayang I dan anak-anak. Dulu I boleh jumpa anak-anak hari-hari now dia
hanya benarkan jumpa hujung minggu itupun skejap sahaja.
“Pelbagai alasan dia kasi. Dia busy kan anak-anak dengan
aktiviti sampai I tak berpeluang nak spend time ngan them. Memang kejam apa yg
dia buat! I bersabar selama ni.
“Sehinggalah dia telah langgar perintah Mahkamah di tangkap
khalwat anak-anak di rumah ketika tu. Ini dah melampau. I risaukan akidah
anak-anak terjejas, doakan Serina akan ambil semula hak jagaan anak anak.
“Dulu kami buat persetujuan bersama jaga anak-anak tinggal
dengan bekas suami untuk elak emosi anak anak tidak terjejas atas penceraian.
Setiap kali balik sekolah I boleh jemput dan uruskan tengok semua aktiviti di
rumah, kerja sekolah termasuk mengaji dengan Ustazah.
“But now dia tak benarkan I naik atas rumah dan ambil anak
sekolah lagi. Semua perjanjian bersama syarat dan perjanjian di rekodkan di
mahkamah tapi dia dah langgar perintah mahkamah dan ubah undang-undang sesuka
hati halang I jumpa anak anak.
“Sekarang biarlah mahkamah yang tentukan segalanya. I hanya
nak pembelaan sebagai seorang ibu dan tidak terniat nak pisahkan kasih sayang
ayah dan anak-anak. Serina mohon doakan Serina dan keluarga. Buat masa ni I
perlukan sokongan dari semua,”
tulis Serina panjang lebar.


Selepas dua tahun tinggal berasingan, Serina, 35, akhirnya
sah bercerai talak satu dengan warga Britian Gavin Edward O’luanaigh pada 1
Ogos 2017.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Serina dan Gavin atau nama Islamnya Salahudin Ghaffar, 41,
mendirikan rumah tangga pada 1 Januari 2010 dan dikurniakan dua orang anak,
Tristan Tareef O’luanaigh, 7 dan Isabella Safiyya O’luanaigh, 6.
Teks oleh: Kamaruddin Razal
Sumber: Gempak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here