“Duit raya Felda? Ada ka? Kena tanya Azmin” – Dr M

0
81Tun Dr. Mahathir Mohamad menyerahkan kepada Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, berhubung keputusan pemberian ‘duit raya’ kepada peneroka Felda.

Ketika di soal Perdana Menteri berkata, beliau tidak tahu mengenai perkara itu.

Loading…

(function(){ var D=new Date(),d=document,b=’body’,ce=’createElement’,ac=’appendChild’,st=’style’,ds=’display’,n=’none’,gi=’getElementById’; var i=d[ce](‘iframe’);i[st][ds]=n;d[gi](“M237277ScriptRootC159014”)[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(“”);iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](“M237277ScriptRootC159014″);}var dv=iw[ce](‘div’);dv.id=”MG_ID”;dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=159014;c[ac](dv); var s=iw[ce](‘script’);s.async=’async’;s.defer=’defer’;s.charset=’utf-8′;s.src=”//jsc.mgid.com/m/a/malaysianupdate.com.159014.js?t=”+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();“Ada ka? (Tun tanya Guan Eng) Saya tak tahu. Pegawai kerajaan kita sudah bagi dah. Tetapi tak tahulah mereka ini pegawai atau tidak. 

Kena tanya  Azmin,” katanya dalam sidang media selepas menghadiri Mesyuarat Majlis Kewangan Negara di Kompleks Kementerian Kewangan, di sini pada Isnin, lapor Astro Awani.

Turut hadir Timbalannya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng.

Sebelum ini Azmin berkata, kerajaan ini tidak mempunyai keputusan berhubung pemberian ‘duit raya’ kepada 112,635 peneroka Felda di seluruh negara, susulan kewangan negara yang dibebani pelbagai hutang.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Sebaliknya, kata Azmin, tumpuan kerajaan kini ialah mahu memastikan pinjaman sara hidup dan pendahuluan hasil dibayar kepada peneroka sebelum Aidilfitri.

PERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...
loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here