Rider Bawa Geng ‘Support’ Penjual Mainan Tepi Jalan Terima Pujian Netizen

 299 total views,  1 views today

Ketika pandemik COVID-19 ini, ramai yang terkesan dengan kejatuhan ekonomi sehingga ada yang terpaksa buat dua tiga kerja.

Antara yang paling menjadi tumpuan ketika ini adalah golongan penghantar makanan dan peniaga jalanan.

Menerusi status yang dimuat naik di laman Facebook Penang Kini, menceritakan sekumpulan penghantar makanan yang memberi sokongan kepada penjual mainan yang menjual di tepi jalan.



Walaupun, memberi sokongan kepada penjual mainan itu, tanggungjawab hakiki mereka masih tidak dilupakan.

Sebak! Mengalir air mata. Terharu tengok abang-abang Foodpanda datang beli mainan untuk anak.

Kami tanya berapa trip dapat. Diorang cakap time PKP ni bolehlah dapat 20-30 trip sehari. Kerja 9 pagi sampai 10 malam.

Time tengah pilih barang untuk anak, masuk order makanan. Tinggal jap. Hantar makan dulu pastu datang balik.

Bila tanya beli untuk siapa. Ada yang beli untuk birthday anak minggu ni. Ada yang nak reward diri main dron sekali sekala.

Ada yang beli untuk anak sedara. Ada yang cakap dah lama tak beli mainan untuk anak sebab sibuk kerja.

Antara respon netizen.

Sumber: Penang Kini