Connect with us

Kemalangan

(Video) Pemandu Selamat Selepas Kereta Remuk Di Rempuh Dari Belakang Terima Tepukan Semangat Daripada Orang Ramai

Published

on

Sejak semalam lagi tular berbagai posting di media sosial tentang sebuah lori yang dipercayai hilang kawalan sebelum melanggar beberapa kenderaan yang berada di persimpangan lampu isyarat Jalan Ipoh, Kuala Lumpur.

Subash Lingam, salah seorang pengguna laman Facebook berkongsi dua rakaman kamera perakam video (dashcam) melalui group ‘DashCam Owners Malaysia’ telah memaparkan detik-detik cemas kejadian tersebut.

Difahamkan, lori tanpa muatan itu datang dari arah belakang dan merempuh kira-kira lima kenderaan di hadapan yang sedang berhenti di lampu isyarat merah.

Dalam kejadian itu,sebuah lori yang dipercayai mengalami masalah brek telah hilang kawalan sebelum melanggar lima kenderaan lain termasuk sebuah Myvi yang remuk teruk.

Dalam rakaman orang awam seorang lelaki dipercayai pemandu Myvi kuning tersebut dilihat keluar dari kenderaan yang boleh dikatakan berada dalam keadaan ‘total lost’.Walau bagaimanapun,pemandu berkenaan dilaporkan selamat.

Sejak petang tadi, tular pelbagai posting di media sosial yang melaporkan sebuah lori dipercayai hilang kawalan sebelum melanggar beberapa kenderaan di persimpangan lampu isyarat Jalan Ipoh, Kuala Lumpur.

Seorang pengguna laman Facebook, Subash Lingam berkongsi dua rakaman kamera perakam video (dashcam) menerusi group ‘DashCam Owners Malaysia’ memaparkan detik-detik cemas kejadian tersebut.

Difahamkan, lori tanpa muatan itu datang dari arah belakang dan merempuh kira-kira lima kenderaan di hadapan yang sedang berhenti di lampu isyarat merah.

Berdasarkan rakaman berdurasi 21 saat itu, pemandu Myvi terbabit yang mengalami kecederaan berjaya keluar sendiri dari kenderaannya sekali gus menerima sorakan serta tepukan semangat daripada orang awam.

Baca: Polis: Pemandu Lori Rempuh 5 Kenderaan Sah Positif Dadah

Selain itu, turut tular perkongsian daripada Mohd Fadzly Nordin menerusi group ‘Bro, don’t like that la, bro FAN PAGE’ memaparkan salah satu kenderaan yang dirempuh iaitu Perodua Myvi dilihat remuk teruk.

Difahamkan lagi, kesemua mangsa selamat dan tiada kehilangan nyawa dilaporkan oleh saksi dalam kejadian berkenaan.

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement

Join our Telegram Channel

Trending