Connect with us

Global

Lelaki Nikah Dua Perempuan Sekaligus, Sempat Merantau Ke Bandar

Published

on

Satu kisah tular di media sosial baru-baru ini mengenai seorang lelaki yang menikahi dua gadis sekaligus di Empat Lawang, Sumatera Selatan secara mendadak.

Seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Anissa Phutri Bungsu berkongsi kisah berkenaan pada hari Rabu semalam beserta keterangan ” Apa yang tular sekarang,”.

Mengikut sumber, pernikahan itu benar-benar terjadi dan bukanlah rekaan semata-mata.

“Iya betul, setahu saya lelaki itu orang Muara Saling. Dia dulu senior saya masa sekolah menengah di Suka Kaya Kecamatan Muara Saling. Nama dia Jeck Klip dan sempat merantau ke bandar.”

“Setahu saya, pernikahan tersebut berlangsung pada pagi hari Rabu 8/09/2021,” ujar Eva yang merupakan salah seorang penduduk Desa Tanjung Ning Simpang yang mengetahui kisah lelaki tersebut.

Namun begitu, ramai yang seakan tidak percaya dan tertanya-tanya adakah foto tersebut asli sehingga muncul banyak komen yang mempertanyakannya.

Bagi membenarkan kisah ini, terdapat seorang warganet yang dikenali sebagai Karlena memberi komen bahawa kisah tersebut memang terjadi di daerahnya dan dia mengenali lelaki dan wanita yang sedang viral itu.

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement

Join our Telegram Channel

Trending