Connect with us

Global

Tular Video Lelaki Hantar Parcel Dari Satu Bangunan Ke Bangunan Tinggi Lain Guna Jetpack

Pengguna media sosial telah dikejutkan dengan video yang tular, memperlihatkan seorang lelaki mengendalikan ‘jet pack’ ketika sedang melakukan penghantaran bungkusan ke gedung tinggi di Arab Saudi.

Berdasarkan video yang berdurasi 15 saat tersebut, pekerja kurier ini kelihatan sedang mengendalikan mesin yang berada pada bahagian belakangnya untuk terbang dan bergerak dari satu gedung ke gedung lain demi menghantar pesanan kepada pelanggannya.

Walaupun video ini telah tular, tiada siapa yang dapat mengenal pasti syarikat apa yang menerapkan teknologi ini terhadap kuriernya.

Selain itu, pekerja kurier tersebut turut mengenakan aksesori keselamatan yang terdiri daripada topi keledar, sarung tangan sampailah pelindung kaki. Tindakan ini adalah untuk melindunginya daripada sebarang kejadian yang tidak diingini.

Advertisement

Berdasarkan Manorama Online pada Rabu (21 September), keupayaan untuk menjalankan pengiriman bungkusan kepada pelanggan tepat pada waktunya, dengan menggunakan bantuan drone atau abang ‘jet pack‘ sedang dalam proses percubaan.

Berkemungkinan dalam masa terdekat ini akan ada syarikat kurier daripada Arab Saudi yang menawarkan perkhidmatan penghantaran dengan menggunakan teknologi jet pack. Kaedah penghantaran ini sememangnya lebih pantas dan efisien, sesuai dengan peredaran masa kini.

Sumber: SiakapKeli

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement

Join our Telegram Channel