Connect with us

Global

Pasangan kekasih tercampak dilanggar kereta akibat asyik bercumbuan di atas motosikal

Sebuah video yang dikeluarkan oleh polis di Weinan, Wilayah Shaanxi, China, telah mencetuskan perdebatan hangat dalam kalangan netizen memaparkan sepasang kekasih yang mengalami kemalangan selepas berciuman di atas motosikal. Insiden ini berlaku pada malam 21 April lalu.

Video tersebut menunjukkan sepasang kekasih sedang menaiki motosikal tanpa memakai topi keledar dan terlihat mereka sedang berciuman beberapa kali semasa dalam perjalanan. Pergerakan motosikal mereka yang terhuyung-hayang menimbulkan kebimbangan netizen yang menonton video tersebut.

Apabila pasangan itu mendekati persimpangan jalan, mereka tiba-tiba dilihat meluncur ke kiri untuk menghentikan motosikal dan lelaki yang menunggang motosikal itu berpaling ke belakang untuk mencium kekasihnya sekali lagi.

Hal itu menyebabkan mereka tidak menyedari lampu isyarat lalu lintas dan terus memecut ketika lampu isyarat kuning di persimpangan tersebut. Akibatnya, sebuah kereta yang datang dari arah kanan melanggar motosikal pasangan itu dan menyebabkan mereka tercampak.

Advertisement

Dalam babak seterusnya dalam video tersebut, dapat dilihat lelaki itu sedang duduk di tepi jalan dan kemungkinan kecederaan yang dialaminya tidak teruk, sementara teman wanitanya terbaring di atas tanah dan kelihatan seperti tidak sedarkan diri.

Setelah video tersebut dikeluarkan, ia telah membangkitkan perbincangan hangat di media sosial. Ramai netizen tidak simpati dengan situasi yang dihadapi oleh pasangan tersebut. Kejadian ini menekankan betapa pentingnya keselamatan jalan raya dan kepatuhan terhadap peraturan lalu lintas oleh pemandu motosikal. Pasangan tersebut juga dilihat tidak memakai topi keledar.

Status pasangan tersebut masih tidak diketahui selepas penyebaran video itu. Bagaimanapun, mereka mungkin akan dikenakan tindakan undang-undang atas tindakan mereka. Ini kerana, kejadian seperti itu tidak hanya membahayakan nyawa mereka sendiri tetapi juga nyawa pengguna jalan raya yang lain.

Video pasangan tercampak akibat dirempuh kereta

Jemput subscribe Youtube rasmi Malaysian Update DI SINI

Advertisement

Follow Malaysian Update di Tiktok untuk lebih video

Dapatkan berita terkini dengan mudah & pantas! Follow Telegram MalaysianUpdate DI SINI

Continue Reading
Advertisement

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement

Join our Telegram Channel