Connect with us

Global

Pembunuhan Maruah, Pasangan Warga Emas beri Ubat Tidur Sebelum Bunuh Dua Anak & Menantu

Sepasang suami isteri mengaku bersalah kerana membunuh dua orang anaknya serta seorang menantu mereka demi menjaga maruah keluarga di Teheran, Iran.

Akbar serta isterinya, Iran Khorramdin didakwa telah memberi ubat tidur kepada anak lelakinya, Babak supaya anaknya itu tidak sedarkan diri sebelum mereka menikam serta mengerat badan mangsa kerana menganggap bahawa anak kandungnya itu homoseksual.

Pasangan yang berusia 81 dan 74 tahun itu dikatakan turut membunuh menantunya Faramarz serta anak perempuannya Arezou kerana mereka menganggap bahawa tingkah laku menantu dan anak perempuannya itu tidak bermoral.

Menantunya dikatakan telah dibunuh kerana dia telah melakukan penderaan terhadap keluarganya manakala anak perempuannya pula telah dihukum kerana terlibat dengan dadah dan membawa teman lelakinya pulang ke rumah.

Advertisement“Saya tidak rasa bersalah terhadap pembunuhan yang sudah saya lakukan kerana mereka dibunuh atas sebab moral mereka.”

Walau bagaimanapun isterinya turut terlibat juga kerana mereka berdua yang merancang pembunuhan berkenaan dan Iran juga mengatakan bahawa dia tidak berasa sedih dengan kematian mereka kerana mereka banyak membuat dirinya menderita.

Pasangan terbabit telah diangkap oleh pihak polis dan berdepan dengan hukuman penjara sehingga 10 tahun akibat membunuh anak-anaknya di bawah undang-undang Iran yang memberi hukuman ringan kepada ibu bapa yang telah membunuh anak mereka.

Namun, jika mereka didapati bersalah membunuh menantunya, pasangan berkenaan akan berdepan dengan hukuman penjara seumur hidup.

Sumber : Daily Mail 

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement

Join our Telegram Channel