Connect with us

Hiburan

“Tak Habis-Habis Orang Tanya Pasal Slang” -Caprice

Published

on

Siapa saja yang tidak kenal dengan penyanyi rap, Caprice yang mempunyai gaya slang tersendiri meskipun bertutur bahasa Melayu.

Caprice telah memuat naik video di Instagramnya semalam dan menjawab persoalan daripada netizen yang selalu menanyakan tentang cara pertuturan dan slang penyanyi tersebut adakah sebegitu sejak ia dilahirkan?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)


Bagaikan tiada kesudahan untuk soalan seperti itu, Caprice secara berseloroh memberitahu bahawa dia memang sudah bertutur seperti itu sejak dilahirkan lagi

“Tak habis-habis orang tanya pasal slang…ya keluar je dari perut mak terus saya sebut ‘shushu’ bukan susu. Itulah slang saya. Saya cuba yang terbaik. Kalau siapa-siapa pernah kenal awal-awal balik Malaysia lagi teruk,” katanya.

Sebelum ini, Caprice pernah mengkhabarkan yang dia dubesarkan di beberapa negara di Eropah dan Timur Tengah kerana mengikuti bapanya yang bertugas sebagai pegawai diplomat.

Semalam, Caprice selamat tiba di Malaysia selepas hampir dua bulan berada di Jordan bagi menjalankan misi #RoadToGaza. Bagaimanapun dia tidak mendapat kebenaran memasuki Gaza dan meneruskan misinya dari Jordan.

 

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement

Join our Telegram Channel

Trending