Connect with us
MakesScents Perfume

Global

Anak Terkilan Baim Wong Gelar Ayah ‘Jenis Meminta’, Pengacara Sumbang 10 Juta Rupiah, Anggap Macam Ayah Sendiri

Seperti diketahui ramai, seorang warga emas di Indonesia jadi sorotan viral susulan ditegur oleh Baim Wong dengan cara yang dianggap ‘kurang sopan’. Bukan sahaja memarahi pak cik tua berkenaan, pelakon tersebut turut menyatakan tidak selesa dengan individu yang jenis meminta-minta duit daripadanya.

@wordafrica😔#baimwong #baimpaula #xyzbca knpa tiba2 jdi gini.

♬ bunyi asal – Dunia afrika

Rentetan tular kejadian tersebut, salah seorang anak Pak Suhud tampil kepada media bagi menyatakan luahan hatinya terhadap rakaman itu. Selain berasa malu, pemuda yang dikenali dengan nama Dodi ini akui sangat terkilan apabila ayahnya dianggap sebagai pengemis oleh Baim Wong. Justeru, pihak keluarga mereka turut meminta aktor tersebut untuk memadam video mengenai warga emas tersebut di laman YouTube rasminya.

Advertisement
@tiktokersfyp_tanggapan sang anak untuk #baimwong #bersama ayah pak suhud #fyp #fypシ #fypage #fypシ゚viral #foryou #foryoupage #trending #xyzbca #tiktok #viral

♬ suara asli – tiktokersfyp

Dalam satu temubual bersama selebriti Nikita Mirzani, warga emas viral tersebut akui berkecil hati apabila dituduh pengemis sedangkan niatnya sekadar mencuba nasib agar jualan bukunya. dibantu. Namun Pak Suhud hanya mampu diam saja ketika itu, memandangkan statusnya tidaklah setaraf dengan pelakon terkenal Indonesia tersebut. Beberapa kali juga dia dilihat gagal menahan air mata sepanjang rancangan khas tersebut bersiaran.

@nunacdramayaAllah🥺

♬ original sound – Sam Arrow

Advertisement
@nunacdrama#🥺🥺

♬ original sound – K-FLEX 🦋 – K-FLEX🦋

@kang.so_raRasa sakit hati dan kecewamu sudah tergantikan oleh orang-orang yang sayang dan peduli kepadamu, semua karena buah dari kesabaranmu ❤️ #baimwong

♬ Jangan Berhenti Mencintaiku – Titi DJ

Paling menyentuh hati, pengacara berkenaan turut menyumbangkan sejumlah 10 juta Rupiah kepada Pak Suhud yang dianggap sebagai ‘ayah kandungnya’. Selain itu, Nikita Mirzani turut sarankan warga emas tersebut agar buka kertas saman. Menurutnya tindakan Baim Wong itu sudah menyalahi undang-undang kerana merakam wajah seseorang tanpa izin lalu mengunggahnya ke media sosial.

Advertisement

Sumber: Suara.com, TikTok wordafrica, nunacdrama & kang.so_ra

Continue Reading
Advertisement

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement MakesScents Perfume

Join our Telegram Channel