Connect with us
MakesScents Perfume

Hiburan

Lima rakan pelakon TV lemas bakal jalani ujian pengesan pembohongan

Polis Nonthaburi dilaporkan bakal memanggil lima rakan pelakon mendiang, Nida “Tangmo” Patcharaveerapong, untuk soal siasat lanjut dan pemeriksaan pengesan pembohongan, dalam usaha untuk mendapatkan kepastian tentang apa yang sebenarnya berlaku dalam kemalangan bot maut di mana aktres itu dikatakan terjatuh ke dalam Sungai Chao Phraya dan lemas pada malam Khamis lalu.

Penguasa polis daerah Muang Nonthaburi memberitahu media, hari ini (Isnin) bahawa, walaupun lima orang itu telah disoal siasat sebelum ini, polis perlu menyoal mereka dengan lebih lanjut.

Mayat Nida ditemui pada hari Sabtu kira-kira 300 meter dari Jeti Pibulsongkram di wilayah Nonthaburi.

Penguasa polis berkata dia akan bertemu dengan ibu Nida pada hari ini (Isnin). Dia akan menyerahkan kepadanya bukti rantaian mesej, yang dipercayai berlaku antara beberapa rakan mangsa sejurus selepas kejadian tragis itu.

Katanya, keterangan lima orang itu sepadan antara satu sama lain, tetapi kurang terperinci.

Bagaimanapun ramai netizen mempercayai bahawa mereka berlima, termasuk pemilik bot tersebut masih belum memberitahu polis mengenai keseluruhan cerita tentang apa yang sebenarnya berlaku.

Sementara itu, klip video yang diambil daripada sistem CCTV menunjukkan lima rakan Nida tiba di limbungan kapal kira-kira jam 1 pagi Jumaat, kira-kira dua setengah jam selepas kemalangan itu.

Tiada seorang pun daripada mereka berada di Jeti Pibulsongkram, yang merupakan lokasi pendaratan paling dekat dengan tempat kemalangan itu berlaku, sewaktu pekerja penyelamat dari Yayasan Ruamkatanyu tiba untuk memulakan pencarian pelakon yang hilang itu.

Penguasa polis juga berkata mereka masih menunggu laporan bedah siasat Nida dari Institut Perubatan Forensik di Hospital Besar Polis dan keputusan ujian toksikologi untuk lima rakannya.

Mahkamah wilayah Nonthaburi telah mengeluarkan waran tangkap kerana menyebabkan kematian yang salah akibat kecuaian terhadap tekong dan seorang lagi rakan yang didakwa mengemudi bot.

Tanupat turut berdepan pertuduhan tambahan menggunakan bot dengan lesen tamat tempoh. Kedua-duanya telah dibebaskan dengan ikat jamin.

@malaysianupdatenews Lima rakan pelakon TV lemas bakal jalani ujian pengesan pembohongan. #NewsAtTikTok #beritaditiktok #TrendingNewsMalaysia #malaysianupdate #thailand ♬ เสียงต้นฉบับ – 💔🎵อารมณ์เพลง🎵💔

Sumber: Thaipbsworld

Follow Malaysian Update di Tiktok untuk lebih video DI SINI

Dapatkan berita terkini dengan mudah & pantas! Follow Telegram MalaysianUpdate DI SINI

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Continue Reading
Advertisement

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement MakesScents Perfume

Join our Telegram Channel