Connect with us
MakesScents Perfume

Kemalangan

Lima rentung selepas kereta terbakar dalam kemalangan dengan dua treler

IPOH, 12 Mei (Bernama) — Lima rentung apabila kereta dinaiki mereka terbakar selepas terlibat dalam kemalangan dengan dua treler membawa muatan besi dan muatan mozek di KM 246 Lebuhraya Utara Selatan arah utara di Kuala Kangsar tengah malam tadi.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Perak berkata pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian pada kira-kira 12.52 tengah malam.

“Kami segera mengerahkan anggota dan pegawai dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Kangsar dan bantuan daripada BBP Meru Raya, Kamunting dan Ipoh sebaik menerima panggilan,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurutnya, kereta jenis yang belum dikenal pasti dan treler jenis Volvo 20 tan membawa muatan besi dinaiki seorang lelaki mengalami kebakaran sebanyak 90 peratus manakala sebuah lagi treler jenis sama membawa muatan mozek dinaiki dua lelaki tidak mengalami kebakaran.

Katanya, lima mangsa terbabit disahkan maut oleh pegawai perubatan hospital manakala tiga lelaki yang menaiki dua treler itu dilaporkan selamat.

Beliau berkata identiti mangsa belum dapat dikenal pasti setakat ini dan mayat kesemua mangsa dihantar ke Hospital Kuala Kangsar untuk bedah siasat.

Sumber: Bernama

@malaysianupdatenews Lima individu dipercayai pelajar rentung terlibat kemalangan antara kereta dan lori treler. #beritaditiktok #NewsAtTikTok #TrendingNewsMalaysia #malaysianupdate ♬ Ya Allah – Wali

@malaysianupdatenews Salam takziah. Al-fatihah. 🥺 #beritaditiktok #NewsAtTikTok #TrendingNewsMalaysia #malaysianupdate ♬ Al-Fatihah – Sheikh Ismail Annuri

Follow Malaysian Update di Tiktok untuk lebih video DI SINI

Dapatkan berita terkini dengan mudah & pantas! Follow Telegram MalaysianUpdate DI SINI

Continue Reading
Advertisement

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement MakesScents Perfume

Join our Telegram Channel