Connect with us

Terkini

Mohon doakan Raymond Goh, Pembaca berita Nightline TV3 kini dalam keadaan kritikal

Pembaca berita Nightline di saluran TV3, Raymond Goh, juga dikenali sebagai Mohd Zaman Goh, berada dalam keadaan kritikal selepas diserang angin ahmar. Bekas dan rakan sekerjanya kini menggesa orang ramai yang mengenali beliau mendoakan kesembuhannya.

Datuk Ras Adiba Radzi, bekas pembaca berita TV3 dan rakan baik Goh berkata, beliau sedih dengan berita tersebut. Dia teringat bekerja dengan Goh sebagai sebahagian daripada generasi pertama pembaca berita di TV3.

“Saya adalah pembaca berita generasi pertama bersama Raymond Goh serta pembaca-pembaca lain dan apa yang boleh saya kongsikan, dunia penyampaian berita pada ketika itu sangat berbeza.

“Ketika ini, Raymond berada di ICU dan berjuang untuk hidupnya. Saya mohon doa daripada semua untuknya,” tulisnya.

Advertisement

Seorang lagi rakan sekerja TV3 Mohd Azri Atan turut meluahkan kebimbangannya terhadap Goh di Instagram. Dia meminta pengikutnya membaca al-Fatihah untuk Goh dan mengucapkan selamat sejahtera.

“Teruslah mendoakan dan sedekahkan Al-Fatihah kepada rakan saya, Mohd Zaman Goh. Semoga Allah permudahkan urusannya dan keluarga. Amin,” tulisnya.

Goh telah berada dalam industri penyiaran selama 30 tahun dan terkenal dengan suara dan gayanya yang tersendiri. Dia kini menjadi penasihat Nightline, sebuah program berita larut malam di TV3.

Sumber: New Straits Times (SYAFIL SYAZWAN JEFRI)

Jemput subscribe Youtube rasmi Malaysian Update DI SINI

Advertisement

Follow Malaysian Update di Tiktok untuk lebih video DI SINI

Dapatkan berita terkini dengan mudah & pantas! Follow Telegram MalaysianUpdate DI SINI

Continue Reading
Advertisement

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement

Join our Telegram Channel