Connect with us

Viral

5 Crowdfunded products that actually delivered on the hype

 29 total views,  1 views today

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores.

Published

on

Photo: Shutterstock

 30 total views,  2 views today

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.

Nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur.

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.

“Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat”

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur.

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jenayah

Pencuri Sempat ‘Wave’ 2 Kali Selepas Wanita Ini Tak Perasan Kad Banknya Tercicir

Published

on

 1,570 total views,  1,570 views today

Menerusi satu perkongsian dilaman Facebook oleh Nor Hidayah, dia menceritakan kisah di mana dia secara tidak sengaja telah tercicir kad bank miliknya.

Namun kisahnya tidak berakhir di situ apabila kad tersebut didapati telah digunakan oleh seorang lelaki menerusi kaedah pay wave untuk membuat sebarang transaksi tanpa perlu kata laluan.

Semuanya bermula apabila wanita ini pergi ke sebuah stesen petrol bagi mengeluarkan duit, namun dia tidak menyedari kadnya telah tercicir.



Malah menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) memaparkan dia menyimpan semula kadnya itu ke dalam poket.

“Lepas balik dari office pergi petronas sini (Sg besi bypass) untuk keluarkan duit. Tengok cctv memang simpan dalam poket dan tak ada interaction aku dengan makcik (baju merah) ni. Tah mana dia kutip tak tau lah. Aku suspect kat luar petronas, sebab mungkin masa tu nak keluarkan kunci kete.”

“Masa lepas berbuka tu, dapat notification duit tolak kat kedai vape, padahal masa tu dah 2nd transaction dah. Terus blurr jap. Call bank ingatkan keje scammer. Rupanya aku tak perasan kad hilang. Perasan bila orang bank mintak no kad bank tu. Check-check tepuk dahi aku, rupanya kad aku cicir dia wave kad aku.”

Tidak berakhir di situ, lelaki berkenaan turut menggunakan kad wanita ini dia dua tempat berbeza iaitu farmasi dan kedai vape. Pada masa yang sama, wanita ini sempat untuk membuat panggilan kepada pemilik kedai berkenaan bagi membenarkan dia untuk melihat CCTV bagi mengenal pasti lelaki itu.

“Nampak transaction dia kat kedai vape. sebelum tu dia selamat dah beli kat pharmacy. Aku pon try google kedai vape tu dapat lah no fon. Aku pon call lah. nasib baik taukey kedai vape tu bagi kerjasama and percaya lah kat aku. Dia pon bagi lah gambar cctv. Nak bagi confirm takut aku tersalah orang nak doa ni. Hahaha. Aku pon pergi lah semula petronas. So mintk tengok cctv, confirm lah itu org dia. Aku pon doalah untuk dia. Tak doa bukan-bukan pon. Doa supaya dia semput lepas isap vape tu.”

“Tak de lah, xpe lah nak buat mcm mana. Aku share sini bukan tentu dpt org tu pon. X mencari pon. Saje nak share supaya jdkan pengajaran utk org lain juga. Zaman skrg cctv byk. Zaman moden sng nak trace. Buat salah sekali terus org viral. Tp hebat lg cctv Allah. Sama2 lah kita jaga akhlak kita. Tak kira dimana jua.”

“Bunyi mcm bagus sgt aku kan? Hahaha. Itu tanda aku cuba redha. Nak meroyan pon x guna, salah aku jugek. 🤣 Sedikit sebanyak keburukan wave. Jadikan lah pengajaran dan teladan. Lepas ni elok lah deactivate wave tu.”

“Post ini telah di edit. Supaya wajah suspect ditutup dan elok lah utk simpanan sy dan pihak berwajib yg terlibat sahaja.”

Sumber: Nor Hidayah

Continue Reading

Global

Sebak Nampak Wanita Mirip Ibu, Gadis Lahir Dari ‘Broken Family’ Ini Minta Izin Peluk Kerana Terlalu Rindu

Published

on

 4,159 total views,  4,159 views today

Membesar dari keluarga yang porak peranda, Egiselpiana terpaksa berpisah dengan ibunya beberapa tahun lalu. Menurut TribunNews, si ibu terpaksa pergi dari rumah mereka dan tidak dapat dikesan lagi.

Malah, hingga kini, usaha Egi mencari ibunya belum membuahkan hasil.

Melalui video dikongsikan gadis itu di TikTok Khamis lalu, Egi menceritakan saat bertemu seorang wanita yang seakan wajah ibunya.



“Aku lahir dari broken home. Ditinggal ibu. Raya ni rasa sunyi.. Tak sengaja aku hanya dapat melihat muka yang mirip ibu aku di mall,” tulis gadis itu.

Katanya, wanita bertudung merah dan memakai topeng muka itu sangat serupa dengan ibunya. Namun setelah bertemu, barulah gadis itu sedar persamaan itu hanyalah disebabkan topeng muka yang dipakai.

“Terkejut sangat. Ingatkan ibu saya, rupanya cuma mirip.”

Lantaran terlalu rindu, gadis itu mendekati wanita berkenaan dan meminta izin untuk memeluknya.

“Minta izin dengannya untuk peluk sebab belum pernah rasa pelukan dari ibu kandung sendiri. Ini masanya untuk peluk orang yang mirip ibu kandung sendiri,” ujarnya.

“Walaupun hanya mirip, tapi rasa sangat ketulusan seorang ibu,” luah gadis berkenaan yang mengharap dapat bertemu dengan ibunya semula.

“Cepat pulang ya ibu. Semoga ibu ingat anakmu ini.”

@egiselpiana#WeDOIndonesia #fypシ #viral #brokenhome #BetterOnSero♬ original sound – febiola🌸


Dalam video berasingan, Egi berpesan kepada orang ramai agar terus berbakti kepada kedua-dua orang tua dan tidak membuatkan mereka menitiskan air mata.

@egiselpiana#YourFaceChampion #WeDOIndonesia #brokenhome #GoodTimeKitchen #fypシ♬ original sound – febiola🌸


Sumber: Tribun NewsTikTok

Continue Reading

Terkini

Suami Minta Jahitan Extra Lepas Isteri Bersalin Semata-Mata Untuk Kepuasan Semasa Bersama, Doktor Ini Tinggal Pesanan

Published

on

 4,451 total views,  4,451 views today

Pengorbanan seorang isteri dan ibu memang tidak boleh disangkal lagi. Membawa kandungan selama sembilan bulan serta bertarung nyawa untuk melahirkan anak sudah cukup menggambarkan betapa kuatnya seorang ibu, ditambah pula perlu menguruskan rumah tangga dengan pelbagai tugas.

Ternyata ia bukan satu tugas yang mudah dan dalam situasi sebegini, peranan seorang suami juga amat penting untuk memberi sokongan moral kepada isteri sehingga bersalin.

Namun terdapat segelintir lelaki yang membuat permintaan khas pada doktor untuk membuat ‘daddy stitch’ bagi kepentingan dan kepuasannya sendiri.



Menerusi satu video yang telah dikongsi di TikTok oleh Dr Sandra, dia menjelaskan bahawa tujuan ‘daddy stitch’ dilakukan adalah untuk kepuasan suami isteri ketika mereka ‘bersama’ dengan menganggap faraj akan menjadi ketat semula jika dijahit selepas bersalin.

Namun si isteri yang akan merasa kesan sampingan terhadap jahitan tersebut yang akan membuatkan mereka berasa sakit dah perit terutama ketika bersama yang mana ianya berisiko untuk mengalami pendarahan yang serius.

Lebih menyedihkan lagi apabila seorang suami meminta jahitan berkenaan ditambah tanpa memberitahu atau meminta kebenaran isterinya sendiri.

Selepas bertahun-tahun, wanita itu baru menyedari mengenai kondisinya setelah dia membuat pemeriksaan lanjut dengan doktor.

@drsandramdReply to @nurrul67 please let’s protect women! suami2 tolong la jgn buat camni! say No to husband’s stitch #drsandramd #healthcheck #husbandstitch♬ original sound – Sandra Raman MD

@drsandramdReply to @elyshiaabegail banyak informasi yang bercanggah, kita pun tak tau sangat siapa yang buat macam mane boleh terjadi #drsandramd #husbandstitch♬ original sound – Sandra Raman MD

Sumber : drsandramd

Continue Reading
Advertisement

Join our Telegram Channel

Trending