Connect with us

Terkini

Syamsul Debat ‘sekolahkan’ Abang Tesla

Satu video menjadi tular di media sosial apabila penceramah bebas terkenal, Ustaz Syamsul Debat ada mengulas mengenai isu poligami yang diutarakan pensohor media sosial, Abang Tesla.

Dalam video tersebut, Syamsul berkata isu adil dalam Islam bukanlah mengikut selera dan nafsu semata-mata.

Saya nak pesan kepada orang yang sudah berpoligami. Kalau rasa diri kita ni bukanlah bagus sangat, ada kelemahan, tak usah kongsi dengan orang lain.

Lagi cakap, lagi bangang tau? Selepas itu, yang bertanya soalan pun tak kena, yang menjawab soalan pun tak kena. Yang memberi pandangan pun tak kena. tak payah.

Advertisement

Malah, Syamsul juga menasihatkan agar lelaki itu iaitu Abang Tesla untuk menjaga hati dan perasaan hati isteri pertamanya, Nurmajdina Jamari.

Susah senang sama-sama, habis yang isteri nombor dua dicintai? Habis nanti isteri nombor tiga? Isteri ketiga untuk di-apa? Untuk diapa-apakan? Yang keempat?

Itulah sebab jangan keluarkan kenyataan kalau rasa diri tidak mempunyai kelayakan nak bercerita. Fikir dulu sebelum bercakap.

Terdahulu, Abang Tesla mula mendapat tumpuan ramai apabila dia membuat video ‘perjalanannya’ berpoligami sehingga mendapat kecaman orang ramai.

Jemput subscribe Youtube rasmi Malaysian Update DI SINI

Advertisement

Follow Malaysian Update di Tiktok untuk lebih video DI SINI

Dapatkan berita terkini dengan mudah & pantas! Follow Telegram MalaysianUpdate DI SINI

Continue Reading
Advertisement

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Untuk Laporan Berita Terkini Secara Percuma!

Sila install aplikasi Malaysian Update.my untuk laporan berita terkini secara percuma!
Advertisement

Join our Telegram Channel